Lezzetli Tarifler
Malzemeler
- Yarım demet pazı yaprağı
- 1 adet soğan
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yufka
- 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
- Tuz, karabiber
- Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
- Çörekotu
Hazırlanışı:
SOĞANI kıyıp, sıvıyağda pembeleşene dek kavurun. Üzerine, kıyılmış pazı, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip, 1-2 dakika kavurun. Ocaktan alıp peyniri ekleyin. Yufkayı tezgaha yayıp dört parmak kalınlığında uzunlamasına şeritler kesin. Kenarlarına harcı pay edip, muska şeklinde sarın. Çırpılmış yumurta sarısı ve çörekotunu karıştırıp üzerine sürün ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Aşçının notu: Böreği, dilerseniz kızartarak da pişirebilirsiniz.
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 125 gram Teksüt Tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş Teksüt kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı pulbiber, tuz
Hazırlanışı:
Yumurtanın sarısı ile akını ayırın. 2 su bardağı unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp oda sıcaklığında beklemiş Teksüt tereyağı, tuz, yarım su bardağı rendelenmiş Teksüt kaşar peynirini, yumurta akı ve pulbiberin yarısını ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini ıslak bir bez ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra merdaneyle bir parmak kalınlığında açın. Çiçek şeklindeki kalıplarla kesin. Bisküvileri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kalan rendelenmiş Teksüt kaşar peynirini ve pulbiberi bisküvilerin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Malzemeler
- Yarımşar kg kırmızı ve sarı renkli dolmalık biber
- 1 diş sarmısak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 800 gram domates
- 10 adet paprika
- 2 çorba kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kıyılmış kişniş yaprağı
- Yarım çorba kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Üzeri için: 150 gram Teksüt beyaz peynir
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet salamura limon
Hazırlanışı:
Domates ve biberleri fırınlayın. Fırından aldığınız biberlerin kabuklarını soyun ve kalın kalın dilimleyin. Kıyılmış sarmısakları ve tatlı paprikaları zeytinyağında iyice soteleyin. Biberleri, kimyonu, tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve domatesleri ekledikten sonra tüm malzemeyi sotelemeye devam edin. Sotelenen malzemeleri ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduğunda kıyılmış kişniş yapraklarını ekleyin. Üzerine rendelenmiş Teksüt beyaz peyniri, zeytinyağını ve salamura ince kıyılmış limonu da ilave ettiğinizde servise hazırdır.
Malzemeler
- 12 çorba kaşığı tepeleme Teksüt lor peyniri
- 300 gram tel kadayıf
- 125 gram eritilmiş Teksüt tereyağı
- Şerbet için: 2 su bardağı su
- 2 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı:
Kadayıfı tel tel ayırıp, geniş bir tepsiye yerleştirin. Eritilmiş Teksüt tereyağını üzerine gezdirip, elinizle harmanlayın. Kadayıftan biraz alarak, orta boy bir kasenin yarısına kadar bastırarak yerleştirin. Üzerine 2 çorba kaşığı Teksüt lor peyniri koyun. Tekrar bastırarak kadayıf yerleştirin. Fırın tepsisine ters çevirip çıkarın. Kadayıf bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kızarana dek pişirin. Şerbet için su ve tozşekeri kaynatıp, soğutun. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbeti çekince servis yapın.
Malzemeler
- 2 su bardağı ufalanmış Teksüt peynir
- 2 adet patlıcan
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları ocakta veya fırında közleyip, düz bir tabağa alın. Boylamasına ortadan kesip, iki kenara doğru açın. Ortalarına tuz serpiştirip, Teksüt peyniri pay edin. Yeniden fırına verip, üzeri kızarana dek pişirin.
Not: Teksüt peynir yerine aynı ölçüdeTeksüt lor peyniri de kullanabilirsiniz. Damak tadına göre Teksüt peynirin içine yeşillik, karabiber, Teksüt tereyağı da ilave edebilirsiniz.
Malzemeler
- 2 su bardağı ufalanmış Teksüt peynir
- 500 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- Yarımşar demet kıyılmış maydanoz ve dereotu
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Derin bir kapta kıyma, yumurta, maydanoz, dereotu, galeta unu, kıyılmış soğan, karabiber ve tuzu iyice yoğurun. Harçtan limon büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Ortalarına Teksüt peynir koyup, yuvarlayarak kapatın. Izgarada pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
- 2 su bardağı ufalanmış Teksüt peynir
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
- 3 adet yufka
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
Hazırlanışı:
Yumurta, süt ve sıvıyağı iyice çırpın. Ayrı bir yerde Teksüt peynir, kıyılmış maydanoz ve dereotunu harmanlayın. Fırın tepsisini yağlayıp, 1 adet yufkayı uçları dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımın bir kısmını sürün. Teksüt peynirli karışımın bir kısmını serpiştirin. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yufkanın sarkan kısımlarını içe doğru, aralarına yumurtalı karışım sürüp, Teksüt peynirli karışımı yayarak kapatın. Üzerine çörekotu serpin. Serin bir yerde 2-3 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kızarana dek pişirin. Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 21 gram yaş maya
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çorba kaşığı tepeleme tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gram oda sıcaklığında Teksüt Tereyağ
- 4 adet yumurta
İçi için: - 1 su bardağı Teksüt lor peyniri
- 7-8 dal kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Öncelikle iç harç için bir kasede Teksüt lor peyniri ve maydanozu karıştırın. Diğer taraftan yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yaş mayayı ılık su ile karıştırıp eritin. Maya, tozşeker, tuz, Teksüt tereyağı ve 2 adet yumurtayı unun ortasındaki boşluğa koyun. Un hariç diğer malzemeyi karıştırın. Kabın kenarındaki unu ekleyerek tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle örterek, 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde hafifçe açıp, ortasına Teksüt peynirli harçtan koyun. Daha sonra hamuru yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kalan 2 adet yumurtayı çırpın ve poğaçaların üzerine sürün. Hamurların kabarması için oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Poğaçaları önce 130 derece fırında 5 dakika, daha sonra 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Not:Poğaçaları peynir yerine patates, kıyma veya Teksüt kaşar peyniriyle de hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
- 1 su bardağı ufalanmış Teksüt beyaz peynir
- 2 adet patates
- 3 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş Teksüt tereyağı
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı Teksüt yoğurt
- 2 çorba kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 3-4 dal kıyılmış dereotu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Yumurtaları geniş bir kaba kırıp Teksüt tereyağı ile birlikte çırpın. Üzerine sıvıyağ, Teksüt yoğurt, haşhaş tohumu, dereotu ve tuz ekleyip çırpın. Daha sonra beyaz peynir, patates, un ve kabartma tozunu ilave edin. Karıştırıp, yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
- Dil Peynirli Biftek
- 4 dilim biftek
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kabak
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 dal kıyılmış maydanoz
- Tuz
Marine İçin: - 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet küçük boy soğan
- Bir tutam karabiber
Hazırlanışı:
Biftekleri döverek inceltin. Marine için zeytinyağını bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan ve karabiber ekleyin. Etleri bu karışımda 2 saat bekletin. Havuç, kırmızı biber ve kabağı jülyen doğrayıp sıvıyağda hafifçe sote edin. Maydanoz ve tuz ekleyin. Teksüt dil peynirini elinizle uzun ve kalın parçalar halinde didikleyin. Biftek dilimlerinden birini marineden alıp düz bir tabağa yayın. Üzerine tuz serpin. İçine sote sebze ve Teksüt dil peyniri koyup rulo halinde sarın. Açılmasını önlemek için bir kürdanla tutturun. Diğer biftekleri de bu şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Kalan sebze sote ile birlikte servis yapın.
Malzemeler
- 3 su bardağı rendelenmiş Teksüt Antep peyniri
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 5-6 dal nane
- 150 gram Teksüt kaymak
- 1 adet yumurtanın akı
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- Yeteri kadar galeta unu
Hazırlanışı:
Teksüt Antep peynirini geniş bir kaba alın. Üzerine ceviz ve ince kıyılmış nane ilave edin. Yufkaları düz bir zeminde üst üste koyun. Genişliği 4 parmak olacak şekilde uzun şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına Teksüt Antep peynirli harç koyup bir parça Teksüt kaymak yerleştirin. Daha sonra muska şeklinde sarın. Açılmasını önlemek için ucunu hafifçe ıslatıp yapıştırın. Yufkalar ve harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Yumurta akını sıvıyağla çırpın. Börekleri önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
- 2 su bardağı küp doğranmış Teksüt otlu peynir
- 6 adet patates
- 250 gram taze fasulye
- 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 3 çorba kaşığı mayonez
- 1 adet limonun suyu
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- 3-4 dal dereotu
- Tuz
Hazırlanışı:
Patates ve fasulyeyi ayrı kaplarda haşlayın. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Patateslerin kabuklarını soyup küp doğradıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerine verev doğranmış fasulyeleri ve Teksür otlu peyniri ilave edin. Mayonez, limon suyu, sıvıyağ ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Dolmalık fıstığı serpin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
- Yarım su bardağı ince kıyılmış Teksüt örgü peyniri
- 3 adet patlıcan
- 3 adet kırmızı biber
- 4-5 dal maydanoz
- 3 diş kıyılmış sarmısak
- 10 dilim tahıllı ekmek
- 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
- 10 adet kiraz domates
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcan ve kırmızı biberleri ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince doğrayın. Geniş bir kaba alın. Üzerine, Teksüt örgü peyniri, maydanoz, sarmısak, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Ekmek dilimlerini ortadan ikiye kesip üçgen şekline getirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızartın. Üzerlerine peynirli karışımdan koyun. İkiye bölünmüş kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
- Bir buçuk su bardağı küp doğranmış Teksüt Mihaliç peyniri
- 2 su bardağı yasemin pirinci
- 2 çorba kaşığı Teksüt tereyağı
- 6-7 dal dereotu
- 3 çorba kaşığı kuşüzümü
- Yeteri kadar sıcak su
- Bir tutam safran
- Tuz
Hazırlanışı:
Teksüt tereyağını bir tencereye alıp pirinci beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, safran, kuşüzümü ve tuz ilave edin. Suyunu çekmesine yakın Teksüt mihaliç peynirini ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Suyunu çekince altını kapatın. Üzerine kağıt bir havlu kapatın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
Malzemeler
- 1 adet bostan patlıcanı
- 250 gram Teksüt dil peyniri
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 100 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 adet biber
- 2 adet mantar
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı salça
- Yeteri kadar sıcak su
- 3-4 dal kekik
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanı alacalı soyun. Daha sonra saksı şekline getirmek için ortadan ikiye bölüp içini çıkarın. 15 dakika tuzlu suda bekletip acısını alın. Zeytinyağının yarısını bir tavaya alıp et ve soğanı soteleyin. Etin pişmesine yakın kuşbaşı doğranmış biber ve ikiye kesilmiş mantarları atıp kavurun. Salça ve unu ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Birkaç dakika kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar su koyup yaklaşık 20 dakika pişirin. Diğer taraftan tuzlu suya koyduğunuz patlıcanı yıkayıp iyice kurulayın. Kalan zeytinyağında kızartın. Yağını iyice süzdürüp içine kuzu etli karışımı doldurun. Üzerlerine ince doğramış Teksüt dil peynirini koyun ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Taze kekikle servis yapın.
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı Teksüt Tereyağ
- 1 su bardağı konserve mısır
- Yarım su bardağı rendelenmiş Teksüt kaşar peyniri
- 1 çorba kaşığı margarin
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
YUMURTALARI geniş bir kaseye kırın. Üzerine un, kabartma tozu ve eritilmiş Teksüt tereyağı ekleyip çırpın. Suyu süzülmüş mısır ve Teksüt kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Margarini bir tavaya alıp kızdırın. Mısırlı karışımdan birer çorba kaşığı dolusu alıp tavaya ilave edin. Kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp yuvarlak şekil verin. Arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Servis tabaklarına paylaştırıp, sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
- 250 gram kiraz
- 200 gram tuzsuz Teksüt lor peyniri
- 1 adet yaprak jelatin
- 250 gram krema
- 125 gram tozşeker
- 4 adet yumurta
- 125 gram benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata
- Yarım çay bardağı Grand Marinier likörü
- Kiraz sosu için: 200 gram çekirdekleri çıkarılmış kiraz
- 150 gram tozşeker
Hazırlanışı:
KİRAZLARIN çekirdeklerini çıkarın ve 100 gramını ince doğrayın. Kalanı blenderden geçirip püre haline getirin ve kenara alın. Jelatini 2 çorba kaşığı soğuk suda birkaç dakika ıslatın ve üzerine yarım çay bardağı ılık su ekleyip eritin. Kremayı koyulaşana kadar çırpıp kenara alın. Tozşeker ve yumurtayı mikserle iyice çırpın. Üzerine jelatin, eritilmiş çikolata, kıyılmış kiraz, kiraz püresi, çırpılmış krema, likör ve Teksüt lor peynirini ilave edip karıştırın. Karışımı plastik bardak ya da küçük kalıplara koyun. Derin dondurucuda 3-4 saat bekletin. Kiraz sosu hazırlamak için, kiraz ve tozşekeri birlikte blenderden geçirip kenara alın. Donan parfeyi bardaklardan çıkarabilmek için, bardakları terslerinden sudan geçirin. Parfeyi servis tabaklarına alın. Kiraz sosuyla servis yapın.
Malzemeler
- Bir buçuk paket yulaflı bisküvi
- 3 çorba kaşığı tepeleme Teksüt tereyağı
- 700 gram Teksüt krem peynir
- 5 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 3/4 su bardağı tozşeker
- 4 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı tahin
- 4 çorba kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- Yarım su bardağı krema
Üzerine:
- Yarım su bardağı dondurulmuş böğürtlen
- 2-3 çorba kaşığı tozşeker
- Nane yaprakları
Hazırlanışı:
ÖNCELİKLE bisküvileri robottan geçirin ya da streç filmin arasına koyup bir merdane yardımıyla ufalayın ve geniş bir kaseye alın. Teksüt Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine ilave edin ve iyice karıştırın. 22 cm’lik kelepçeli bir kalıbı eritilmiş Teksüt tereyağı ile yağlayın ve karışımı kalıba yayın. Bir bardağın dibi ile üzerine bastırarak her tarafa eşit şekilde yayılmasını sağlayın. İçi için, Teksüt krem peynir, mısır nişastası ve tozşekeri bir kaba alıp mikserle çırpın ve kalın bir krema kıvamına getirin. Yumurtaları birer birer bu karışımın içine kırarak çırpmaya devam edin (bu aşamada çok fazla çırpılmaması gerekir, aksi halde kekin üstü fırında pişerken çatlayabilir). Tahin, pekmez, susam yağı ve kremayı da bu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra kek kalıbının içindeki bisküvi tabanının üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırının ısısını 90 dereceye düşürün ve yaklaşık 60-70 dakika daha pişirmeye devam edin (kekin tam ortası ıslak ve parlak değilse pişmiş demektir). Kek sıcakken kalıbın etrafına bir bıçak gezdirerek kalıbın çeperlerinden ayırın. Kek oda ısısına gelince buzdolabına koyun. Üzerini kapatmadan bir gece buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkarıp üçgen dilimleyin ve servis tabağına alın. Sosu için, tozşekeri böğürtlenin üzerine döküp yarım saat bekletin. Blenderden geçirip cheesecake’nin üzerine gezdirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
- 250 gram Teksüt beyaz peynir
- Birkaç dal dereotu ve maydanoz
- Kekik, pulbiber
- 5 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 4 adet kırmızı biber
Hazırlanışı:
Bir kasenin içinde Teksüt beyaz peyniri çatalla ezin. İçine kıyılmış dereotu ve maydanozu katın. Kekik ve pulbiberi ilave edin. Biberlerin saplarını kesip çekirdek kısımlarını çıkarın. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. Keskin bir bıçakla yuvarlak dilimler halinde kesin.
Not:Teksüt Peynirli karışıma, arzunuza göre dövülmüş ceviz de ilave edebilirsiniz.
Malzemeler
- Bir buçuk su bardağı un
- 100 gram oda sıcaklığında Teksüt Tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine: - 3 adet yumurta sarısı
- 2 kahve fincanı Teksüt kaşar peyniri
- 1 kahve fincanı çörekotu
Hazırlanışı:
Derin bir yoğurma kabına unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Teksüt Tereyağı, süt, sıvıyağ ve tuzu ekleyin. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan harmanlayın. Daha sonra kenarlardaki unu azar azar ilave edip, tüm malzemeyi iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve 15 dakika dinlendirin. Tüm hamur parçalarını 1 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurları yağlanmış fırın tepsilerine yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. İki hamurun üzerine rendelenmiş Teksüt kaşar peyniri, diğer hamurların üzerine çörekotu serpin. 15 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Kare şeklinde kesin ve servis yapın.
Malzemeler
- 1 demet marul
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet domates
- 1 adet salatalık
- 3 adet 250gr. TEKSÜT Dil Peyniri
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü haşlayıp ufak parçalar halinde domates ve salatalıkla beraber karıştırın. Marul yapraklarını da güzelce temizledikten sonra küçük küçük keserek bekletin. TEKSÜT Dil Peyniri’ni de uzunlamasına elinizle ayırın. Böylece liflenmesini sağlarsınız. Bütün malzemeler hazır olduktan sonra salata kabınızın en altına hazırladığınız marulun yarısını dizin ve üzerine tavuk göğsü – domates – salatalık karışımının yarısını serpin. Liflendirdiğiniz TEKSÜT Dil Peyniri’nin de yarısını bunların en üstüne serpin ve aynı işlemleri bir kere daha tekrarlayın. Son olarak limon suyunu salatanın üzerine serpin. Artık servis yapılabilir.
Malzemeler
- 2 adet yufka
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı TEKSÜT kaşar ve beyaz peynir rendesi
- 5 dal ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Yufkalar hariç bütün malzemeyi karıştırın, sonra yufkaları elinizle küçük parçalar halinde koparın ve malzemenin içine ekleyin. 30 cm. çapında bir kalıba dökün ve bir saat buzdolabında bekletin. 170 derece ısıtılmış sıcak fırında 45 dakika pişirin.
Malzemeler
- 3 çorba kaşığı domates püresi
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 3 bardak su
- TEKSÜT Taze Kaşar Peyniri
Hazırlanışı:
Bir tencere içerisinde domates püresi, un, yoğurt ve tuzu karıştırıp çırpın. Çırpmaya devam ederken yavaş yavaş su ilave edip karıştırarak pişirin. Bu arada TEKSÜT Taze Kaşar Peyniri’ni diğer tarafta rendeleyin. Kaselere servis yapılan çorbanın üzerine rendelediğiniz TEKSÜT Taze Kaşar’ları serpin.
Malzemeler
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy kabak
- 4 adet taze soğan
- 100 gr. taze fasulye
- 100 gr. taze bezelye
- 2 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- 3/4 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kabak ve havucun kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Fasulyeleri ayıklayıp üçe kesin. Önce havuçları, 5 dakika sonra kabakları ve fasulyeleri yumuşayana dek (aynı tencerede) haşlayın. Haşlanan sebzeleri delikli kepçe ile tencereden alıp bir kaba aktarın. Önceden doğranmış taze soğanı sıvı yağ ile hafifçe sarartın. Bu arada küçük küçük doğranmış sarımsakları da ekleyip, harmanlayın. Kare şeklinde kesilmiş alüminyum folyoları yağlayın. Sebzeli harcı folyolara paylaştırın. Sebzelerin üzerine rendelenmiş kaşar serpin. Ve folyoları paket haline getirin. Küçük bir tepsiye paketleri dizin. 230 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Kontrol ettikten sonra fırından çıkartıp, servis yapın.
Malzemeler
- 1 adet yufka
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Yeteri kadar TEKSÜT lor peyniri
- 1/2 bağ maydanoz
- 1 adet yumurta
Hazırlanışı:
İnce kıyılmış maydanoz, 1 yumurtanın sarısı ve TEKSÜT lor peyniri iyice karıştırılıp iç hazırlanır. Yufka artı şeklinde 4’e bölünür. Her bir parçanın ortasına iç yerleştirilerek katlanır ve uç kısmı yumurta beyazı ile yapıştırılır. Tavada az miktarda ayçiçek yağı yardımıyla kızartılır.
Malzemeler
- TEKSÜT Taze Kaşar Peyniri
- 3 adet yumurta
- 200 gr. un
- galeta unu
- sıvı yağ
- Bir tutam karabiber ve tuz
Hazırlanışı:
TEKSÜT Taze Kaşar Peyniri’ni üçgen şekilde ve parmak kalınlığında kesin. Önce un sonra yumurta daha sonra galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartmaya başlayın. Pembeleşip şişinceye kadar kızartmaya devam edin, yanına göbek salata ile aperatif olarak servis edin.
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 dilim TEKSÜT beyaz peynir
- Yarım adet havuç
- Yarım bağ ıspanak
- 2 adet mantar
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı TEKSÜT krema
Hazırlanışı:
Bir kasede yumurta, beyaz peynir, TEKSÜT krema ve tuz çırpılır. Havuç ve ıspanak ayrı bir yerde haşlanır ve küçük küçük doğranır. Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı TEKSÜT tereyağı konur. Mantar, havuç ve ıspanak sırasıyla sotelenir. Sonra yumurtalı karışım ilave edilerek pişirilir.
Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 adet havuç
- Yeteri kadar TEKSÜT kaşar peyniri
- 1 lt süt1 çay kaşığı beyaz biber
- yarım bağ maydanoz
Hazırlanışı:
Fırın makarna tuzlu ve yağlı suda haşlanıp süzülür ve soğutulur. Ayrı bir tencerede TEKSÜT tereyağında un kavrulur ve kıvamı akıcı bir hal alacak şekilde sütle ayarlanır. Tuz ve biberle tatlandırılır. Hazırlanan bu beşamel sosun yarısı ayrı bir yere alınır. Daha sonra haşlanan fırın makarna, yarım bağ ince kıyım maydanoz ve beşamel sosun yarısı harmanlanır ve fırın tepsisine alınır. Düzgün bir şekilde tepsiye yayılarak üzerine ayrılan sos dağıtılır. Daha önceden rendelediğimiz TEKSÜT kaşar, üzerine serpilir ve 180 derece fırında 20 dk kızartılır. Sonra kesilerek servis edilir.
Malzemeler
- 1 paket makarna
- Tuz
- Su
- Nane
- TEKSÜT TEREYAĞI
- TEKSÜT MİHALİÇ PEYNİRİ
Hazırlanışı:
TEKSÜT Mihaliç Peyniri’ni bir tabakta rendeleyin ve nane ile karıştırın. Yarım tencere suyu kaynatıp seçtiğiniz tip makarnayı içine ekleyin. Bir tutam tuz ve makarnaların yapışmasını önlemek için bir miktar sıvı yağ koyun. Makarna haşlandıktan sonra suyunu süzüp, soğuk sudan geçirin. Bu sırada bir yemek kaşığı TEKSÜT Tereyağı’nı tencerede eritin. Süzdüğünüz makarnayı tereyağı ile karıştırın. Makarnanızı servis tabağına koyup önceden rendelediğiniz TEKSÜT Mihaliç Peyniri’ni üzerine serpin. Artık peynirli makarnanız servise hazır.
Malzemeler
- 2 adet sandviç ekmeği
- 1 adet domates
- 2 dilim TEKSÜT kaşar
- 2 dilim TEKSÜT beyaz peynir
- Yeteri kadar TEKSÜT tereyağ
Hazırlanışı:
Sandviç ekmekleri ortadan ikiye ayrılarak hafif kızartılır, içlerine tereyağ sürülür. Sonra ince dilimlenmiş domates, kaşar peyniri ve beyaz peynir konularak peynirler eriyip ekmekten sarkana kadar kızartılır.
Malzemeler
- 1 kg. böreklik un
- 10 yumurta
- 2 çorba kaşığı tuz
- 250 gr. TEKSÜT Yayık Tereyağı
- 2 bardak su
- TEKSÜT Otlu Peynir
Hazırlanışı:
Geniş bir kap içerisinde un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurduktan sonra ince ince açın. Bu arada açtığınız hamurları haşlanmış suyun içine teker teker atıp hafif pişirin. Bir yandan da TEKSÜT Tereyağı’nı eritip tepsiyi yağlayın ve hamurları üzerine serin. Her katın arasına TEKSÜT Otlu Peynir’i yayın, TEKSÜT Otlu Peynir’in aroması böreğe ayrı bir rahiya verecektir. Yumurta sarısını da üzerine sürün ve böreği fırına verin. Böreğin üzeri kızardıktan sonra servis yapmaya hazır hale geldi demektir. Tarifi vermesi bizden afiyetle yemesi sizden.
Malzemeler
- 6 Dilim Ekmek
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Teksüt Beyaz Peynir
- 1 Su Bardağı Kıyılmış Maydanoz
- 1 Adet Yumurta
- Kırmızıbiber
Hazırlanışı:
6 dilim ekmeği ortadan ikiye kesin. Üzerlerine 1 çorba kaşığı tereyağını sürün. 1 su bardağı Teksüt beyaz peyniri, 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Kırmızıbiber ekleyin. Hazırladığınız karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika kızartıp, servis yapın.
Malzemeler
- TEKSÜT Mihaliç (Kelle) Peyniri
- 2 adet patlıcan
- Kızartmalık sıvı yağ
- 2 yumurta
- Maydanoz
- Dere otu
Hazırlanışı:
Uzun patlıcanları verevine keserek ( topak patlıcan ise enine kesmelisiniz) 15-20 dk. tuzlu suda bekleterek kara suyunu almasını sağlayın. Bu sırada tavaya bir miktar sıvı yağ koyarak kızmasını bekleyin. Tuzlu sudan çıkarttığınız patlıcanların üzerine daha önceden rendelediğiniz TEKSÜT Mihaliç Peyniri’ni serpiştirin ve bu haliyle önce yumurta sarısına bulayıp sonra da kızgın yağda kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra yağlı kağıdın üzerinde bir süre dinlendirin. Artık üzerine maydanoz ekleyip servis yapabilirsiniz. Dikkat edin masadakiler parmaklarını yemesin.
Malzemeler
- TEKSÜT Beyaz Peynir
- 23 adet yeşil kabak
- Bir baş sarımsak ve soğan
- Bir tutam tarçın
- Bir tutam şeker
- un
- köfte baharatı
- 1 lt. sıvı yağ
- Tuz
Hazırlanışı:
Önce kabak ince ince rendelenir. Sıvı yağ kızdırılıp soğan ve sarımsak ile kavrulur. Pembeleşinceye kadar soğumaya bırakılır. Bu arada içine tarçın, şeker, köfte baharatı ve tuz ilave edilir. Avuç içinde topak hale getirilir. Önceden rendelediğimiz TEKSÜT Beyaz Peynir’e bulanır ve yağda pişirilir. Servis yapılıp afiyetle yenir.
Malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 2 adet büyük yeşil elma
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş TEKSÜT Kaşar Peyniri
- 3-4 yaprak ince kıyılmış marul
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 50 gr. fıstık içi
- 1 paket mısır cipsi
- 2 şeker kaşığı yenibahar
- Yeteri kadar ince tuz
Hazırlanışı:
İlk olarak pirinci diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Kabuklarını soyup rendelediğiniz elmayı, rendelenmiş TEKSÜT kaşar Peyniri, 1 limonun suyunu, 1 çay bardağı kadar fıstık içini, 1 yemek kaşığı sıvı yağı, yenibaharı ve tuzu bir kasenin içinde iyice harmanlayın. Bu harçtan köfte şeklinde küçük parçalar hazırlayın. Servis tabağının orta kısmına marul yapraklarını yaydırın. Elma toplarını marul yapraklarının üzerine alıp mısır cipsleriyle beraber servis yapabilirsiniz.
Malzemeler
- TEKSÜT mihaliç peyniri
- 1 adet göbek marul
- 1 adet havuç
- Bir adet salatalık
- Tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
TEKSÜT mihaliç peynirleri parmak şeklinde dilimlenerek yağsız tavada kızartılır. Ayrı bir yerde göbek marul doğranır, havuç ve salatalık soyulduktan sonra kibrit çöpleri şeklinde dilimlenir. Doğranan göbek marul servis kasesine alınır, üzerine havuç ve salatalık serpilir. Ayrı bir kapta limon suyu, zeytinyağı ve tuz karışım haline getirilerek salatanın üzerine dökülür ve kızartılan TEKSÜT mihaliç peynirleri salatanın etrafına dizilerek servise sunulur.
Malzemeler
- 2 bardak un
- 5 çorba kaşığı Teksüt tereyağ
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 adet yumurta akı
- 1/2 demet maydanoz
- 150 gr. beyaz peynir
- Tuz
Hazırlanışı:
Unun ortasını havuz gibi açın ve yumurta sarılarını, teksüt terayağını, tuzu ve azar azar olmak üzere 5 çorba kaşığı soğuk suyu ilave edin ve bunları hamur yapın. Elde edilen hamurun üstüne iki elle basarak ovun, yuvarlayın, 30 santim kadar uzattıktan sonra bunu 8 eşit parçaya kesin ve kesilen her bir parçayı önce top gibi yuvarlayarak sonra da üstlerine bastırarak yassılttıktan sonra içi hafifçe unlanmış bir tepsiye sıralayın. Üzerine hafif nemli bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirin. Yarım saat sonra bunları teker teker alarak alt ve üstlerini hafifçe unlayın ve her unlanmış hamurun üstüne avuçla bastırarak bunlara aşağı yukarı bir çay bardağı çapında yuvarlak şekil verin. Sonra ortalarına çatalla ezilmiş ve içine 1 yumurta akı ve kıyılmış maydanoz katılmış beyaz peynir koyun ve hamurların bir uçlarını içlerin üzerine kapayın, hamurların her iki ucunu birbirine yapıştırın. Sonra da bunları içi hafifçe yaşanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların üstlerine bir fırça ile yumurta sarısı sürdükten sonra orta kuvvetteki fırında 30 dakika pişirin ve tabağa alarak servis edin.
Malzemeler
- 2 adet kabak
- TEKSÜT otlu BEYAZ peynir
- TEKSÜT kaşar
- Yarımşar adet soğan ve havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 yaprak defne
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- Yeteri kadar tuz ve beyaz biber
- Tuz
Hazırlanışı:
Kabaklar boylamasına ortadan kesilerek suda haşlanır. İçleri kayık şeklinde çıkarılarak TEKSÜT OTLU BEYAZ peynir koyulur. Ayrı bir tencerede sırasıyla soğan, havuç, sarımsak, defne yaprağı, un ve salça kavrulur. Yeteri kadar su ilave edilerek 10 dk. Kaynatılır, tuz ve biberle tatlandırılır. Hazırlanan kabaklar fırın tepsisine konur, sonra sos süzülerek kabakların yarısına gelecek kadar tepsiye dökülür. Kabakların üzerine rendelenmiş TEKSÜT kaşar peynir koyularak 180 derece fırında 15 dk pişirilir. Servis tabağına alınarak servise sunulur.
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1/3 bardak un
- 4 çorba kaşığı rendelenmiş TEKSÜT kaşar peyniri
- 8 çorba kaşığı ezilmiş TEKSÜT beyaz peynir
- 5 çorba kaşığı TEKSÜT tereyağı
- 1/2 limon suyu
- 2 bardak zeytinyağı
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- Tuz
Hazırlanışı:
Bir tepsinin içine unu dökün ve ortasını havuz gibi açın. İçine iki yumurta, limon suyu ve tuz koyun. 6 çorba kaşığı suyu da azar azar katarak ve unu iyice yoğurarak hamur yapın. Üstünü ıslak bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamur kendine gelince üzerindeki bezi kaldırın ve bir boru gibi uzatın. 14 eşit parçaya bölün ve her parçayı oklavayla yarım santim kalınlığında yuvarlaklar biçiminde açın. Açılmış hamurlardan bir tanesini alın, üzerine 1 tatlı kaşığı hafif eritilmiş tereyağ koyun ve iyice yayın. Her hamurun üstünü aynı biçimde yağlayarak üst üste altı hamur koyun. Yedinci hamuru biraz daha ince ve büyük olarak açın ve yağlamadan alt hamurun üstüne, yanlarını da kapayacak biçimde oturtun. Öbür yedi parçayı da bu ilk yedi parça gibi hazırlayın. Sonra iyice ıslatılıp sıkılmış bir bezle iki parti hamuru da örtün ve bir kenarda on dakika dinlendirin.Bu arada dereotuyla maydanozu ince ince kıyın. Bunların üzerine iyice ezilmiş beyaz peynirle, rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 yumurtayı katın ve iyice karıştırın. Hamurlar dinlenince iki grubu üst üste koyun ve merdaneyle inceltin. Oklavayla iki üç milimetre inceliğinde açın. Sonra 8’er santim eninde, 12’ser santim boyunda parçalara bölün. Son yumurtayı da küçük bir kabın içine kırın. Çatalla bir iki kere çırpın, sonra her hamur parçasının tam ortasına bir tatlı kaşığı kadar peynirli karışımdan koyun. Fırçayla hamurun içini ve kenarlarını yumurtalayın. Peynirlerin üzerine kapatılan hamurların kenarlarını parmakla bastırarak tutturun. İçinde zeytinyağı olan tavaya teker teker atın ve kızartın, sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
- Yarımşar adet havuç, kabak ve patlıcan
- 2 kalın dilim TEKSÜT kaşar
- 2 adet çöp şiş
Hazırlanışı:
Kabak, havuç ve patlıcan küp şeklinde kesilerek haşlanır. Kaşarlar da küp şeklinde kesildikten sonra çöp şişe sırayla dizilir ve ızgarada kaşarlar hafif eriyene kadar kızartılır.
Malzemeler
- Teksüt Kaşar peynir
- Teksüt Krem peynir
- Üzüm
- Nane yaprakları
- Yeşil zeytin
- Susam
- Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Teksüt kaşarları küp şeklinde doğrayın. Tahta çubuklara saplayın. Üzerine Teksüt krem peynir sürün. Üzümü geçirdikten sonra nane yaprağı ve yeşil zeytinle süsleyin. Susam ve zeytinyağını karıştırın. Servis yaparken, hazırladığınız sosu üzerine dökün.
Malzemeler
- 200 gr un
- 4 yumurta
- 50 gr nişasta
- 10 gr pudra şekeri
- 1 gr tuz
- 100 gr TEKSÜT beyaz peynir
- 100 gr tereyağı
Hazırlanışı:
Un, nişasta ve TEKSÜT beyaz peynir karıştırılır. Sonra tereyağı, yumurta ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur. Hamurun kıvamı yumurta ile ayarlanır. 1 lt su ile 1,5 kg şekerden şerbet yapılır ve kaynatılıp soğutulur. Yapılan hamur lokma halinde kesilir ve yağda kızartılır. Lokmalar soğuk şerbetin içine atılarak 10 dk bekletilir, daha sonra alınarak servis edilir.
Malzemeler
- 2 Adet Yufka
- 100 gr Teksüt Beyaz Peynir
- 1/2 Demet Maydanoz
- Çörek Otu
- 1 Adet Yumurtanın Sarısı
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Hazırlanışı:
Öncelikle bir kabın içinde küçük küçük kestiğiniz Teksüt beyaz peyniri ve ince ince kıydığınız maydanozu karıştırın. 2 yufkayı da dörder parçaya bölün.Parçaların her birine çok az eritilmiş tereyağı sürün.Önceden hazırladığınız Teksüt peynirli içi kestiğiniz yufkaların geniş kenarlarına koyun.İlk önce yufkayı geniş bir sigara böreği şeklinde sarın.Daha sonra elde ettiğiniz ruloyu elinizle içe doğru kıvırarak hilal şekline getirin. Çırptığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla ay çöreklerinin üzerine sürün. Son olarak üzerine bol miktarda çörek otu serpin.Ay çöreklerini önceden ısıtılmış,200 dereceli fırında 30 dakika pişirip,servis yapın.
Malzemeler
- 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
- 1 su bardağı TEKSÜT Kaşar Peyniri rendesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kemikleri çıkartılıp, inceltilmiş tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın, 1 su bardağı TEKSÜT Kaşar Peyniri rendesini, 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırın. Tavukların içine bu harcı doldurun. Rulo biçiminde sarın. Önce una, sonra yumurtaya bulayın, sıvı yağı kızdırın. Tavukları içine atıp, çevirerek kızartın.
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı Teksüt yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için; - 2 su bardağı rendelenmiş Teksüt beyaz peynir
Hazırlanışı:
Yoğurma kabının içerisine kuru mayayı koyup ılık süt ve ılık suyu ilave edin. Maya eriyene kadar karıştırın.Erimiş mayalı sütün içersine sıvıyağ ve tuz ekledikten sonra elinizle karıştırın. Un ilave ederek pütürsüz hale gelinceye kadar yoğurun. Mayalı hamuru 20 dakika dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp, tezgahın üzerine alın.Bezeleri oklavayla kahve fincanı büyüklüğünde açın. Ortalarına birer tatlı kaşığı rendelenmiş Teksüt peynir koyup, açık pide şekli verin.Yağlanmış fırın tepsisine bu pideleri sıralayın. Tepside 15 dakika bekletin. Fırınlayarak servis yapın.
Malzemeler
- 1 su bardağı Amerikan Pirinci
- 2 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı rendelenmiş TEKSÜT Kaşar Peyniri
- 2 şeker kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Bir tencerede yağı kızdırın ve pirinçleri kavurun. İçine 2 şeker kaşığı karabiber ekleyin ve karıştırın. Suyunu da ekleyip bir taşım kaynatın. Pirinçler suyunu çekince 20 dakika dinlenmeye bırakın. Pilavınız hazır olunca bir fırın kabına alıp üzerine rendelenmiş TEKSÜT Kaşar Peynirini serpiştiririn. 15 dakika fırınlayın. Piştikten sonra kare şeklinde keserek sıcak servis yapabilirsiniz.