Kapat

  • Recep Arınık’ın kurduğu Teksüt, Balıkesir Gönen’de süt ve beyaz peynir üretimine başladı.

    1956

  • Kaşar ve mihaliç peyniri üretimi.

    1957 - 1960

  • Gönen’de yeni mandıra binasına geçildi.

    1961

  • Cevdet Arınık, genç yaşta babası Recep Arınık’la birlikte çalışmaya başladı.

    1968

  • İlk meyveli yoğurt denemesi.

    1970

  • İlk ambalajlı yoğurt satışı.

    1972

  • İlk krema ticareti.

    1974

  • Mandırada ilk krema hattının kurulması.

    1975

  • Manyas’ta yeni mandıra açılışı

    1980

  • İlk ihracat hamlesi. Almanya’ya beyaz peynir gönderildi.

    1982

  • Cevdet Arınık, Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Şirkette kurumsallaşma çalışmaları hız kazandı.

    1984

  • Gönen’de bugünkü fabrikanın bulunduğu arazi satın alındı.

    1987

  • Yeni fabrika binası inşa edildi ve faaliyete geçti.

    1988-1990

  • Fabrikada ağırlıklı olarak beyaz ile kaşar peyniri ve tereyağı üretimi gerçekleştirildi.

    1992

  • Üretime yoğurt ve ayran eklendi.

    1993

  • Amerika Birleşik Devletleri’ne ilk ihracat başladı.

    1997

  • Yeni ihracat pazarları oluştu. Arnavutluk, Makedonya, Özbekistan, Kuveyt ve Japonya’ya dönemsel ürün ihracatı yapıldı.

    1998-2000

  • İlk krem peyniri üretimi.

    2001

  • Irak’a ilk ihracat.

    2006

  • Fabrika kapasitesi ve ürün gamı genişledi. 8 kategoride 40’ı aşkın ürün sunulmaya başlandı.

    2010

  • İSO 500 sıralamasında 40 basamak yükselerek, 404’üncü sıraya yerleşti.

    2017

  • Türkiye’nin ikinci en büyük sanayi şirketleri (ikinci İSO 500) sıralamasında 3’üncü sıraya yerleşti.

    2014

  • Gıda üretimi açısından büyük önem taşıyan FSSC 22000 Gıda Güvenliği Kalite Belgesi alındı.

    2016

  • Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri (İlk İSO 500) sıralamasında 444’üncü sıraya yerleşti.

    2016

  • Tayvan’a ihracat ve Avrupa Birliği’ne süt ürünleri ihraç etme izni. İhracat yapılan ülke sayısı 12’ye çıktı.

    2017