Recep Arınık’ın kurduğu Teksüt, Balıkesir Gönen’de süt ve beyaz peynir üretimine başladı.
1956
Kaşar ve mihaliç peyniri üretimi.
1957 - 1960
Gönen’de yeni mandıra binasına geçildi.
1961
Cevdet Arınık, genç yaşta babası Recep Arınık’la birlikte çalışmaya başladı.
1968
İlk meyveli yoğurt denemesi.
1970
İlk ambalajlı yoğurt satışı.
1972
İlk krema ticareti.
1974
Mandırada ilk krema hattının kurulması.
1975
Manyas’ta yeni mandıra açılışı
1980
İlk ihracat hamlesi. Almanya’ya beyaz peynir gönderildi.
1982
Cevdet Arınık, Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Şirkette kurumsallaşma çalışmaları hız kazandı.
1984
Gönen’de bugünkü fabrikanın bulunduğu arazi satın alındı.
1987
Yeni fabrika binası inşa edildi ve faaliyete geçti.
1988-1990
Fabrikada ağırlıklı olarak beyaz ile kaşar peyniri ve tereyağı üretimi gerçekleştirildi.
1992
Üretime yoğurt ve ayran eklendi.
1993
Amerika Birleşik Devletleri’ne ilk ihracat başladı.
1997
Yeni ihracat pazarları oluştu. Arnavutluk, Makedonya, Özbekistan, Kuveyt ve Japonya’ya dönemsel ürün ihracatı yapıldı.
1998-2000
İlk krem peyniri üretimi.
2001
Irak’a ilk ihracat.
2006
Fabrika kapasitesi ve ürün gamı genişledi. 8 kategoride 40’ı aşkın ürün sunulmaya başlandı.
2010
İSO 500 sıralamasında 40 basamak yükselerek, 404’üncü sıraya yerleşti.
2017
Türkiye’nin ikinci en büyük sanayi şirketleri (ikinci İSO 500) sıralamasında 3’üncü sıraya yerleşti.
2014
Gıda üretimi açısından büyük önem taşıyan FSSC 22000 Gıda Güvenliği Kalite Belgesi alındı.
2016
Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri (İlk İSO 500) sıralamasında 444’üncü sıraya yerleşti.
2016
Tayvan’a ihracat ve Avrupa Birliği’ne süt ürünleri ihraç etme izni. İhracat yapılan ülke sayısı 12’ye çıktı.
2017