Herkes için TEKSÜT

Ürünlerimizi mükemmelleştirmek ve
en iyi haliyle sofralara getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri firması olan Teksüt, 1956 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde kuruldu. İlk kurulduğunda yerel ölçekte beyaz peynir üretimiyle yola çıkan firma, süreç içinde tesislerini ve ürün çeşitlerini genişleterek, bugün yine Gönen’de bulunan 27 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 80 bin metrekare üzerine kurulu modern fabrikasında üretimini sürdürüyor.

Geniş ürün yelpazesi sunuyor

Teksüt’ün beyaz peynir ile başlayan süt ve süt ürünleri serüveni; UHT süt, kaşar peyniri, krem peynir, tereyağı, sürülebilir beyaz peynir, süzme peynir, labne, kaymak, yoğurt ve ayranın yanı sıra Mihaliç, Çeçil, Dil, Çerkez, Otlu, Urfa, Örgü, Üçgen, Misket, Çubuk gibi yöresel peynirlerin üretimiyle devam ediyor. Günde 600 ton süt işleyen Teksüt, ürünlerini süt endüstrisinde uygulanan en yeni teknolojilerle dünya standartlarına uygun şekilde güvenilir, hijyenik ve sağlıklı şekilde üretiyor ve dağıtıyor.

Kaliteye yöresel katkı

Ortalama olarak 10 bin üreticiden süt alarak işleyen Teksüt için, kurulduğu ve tesislerinin bulunduğu Gönen ilçesi çok önemli. Gönen, süt hayvancılığının en iyi yapıldığı beldelerden biri. Ayrıca yöre insanı, iyi süt elde etme konusunda son derece tecrübeli. Teksüt, bu nedenle sütü ağırlıklı olarak Gönen çevresindeki köy ve çiftliklerden temin etmeyi tercih ediyor.

Türkiye’nin en büyükleri arasında

Büyümesini adım adım sürdüren Teksüt, Türkiye’nin en büyük kuruluşlarını gösteren İstanbul Sanayi Odası İSO 500 sıralamasında yer alıyor. Teksüt ayrıca süt ve süt ürünleri kuruluşları arasında da ilk 10 firma arasında bulunuyor.

Gıda güvenliği öncelikli konu

Akademisyen ve uzmanların katkısıyla son 10 yıldır personele hijyen ve gıda güvenliğine ilişkin sürekli eğitimler veriliyor. Yüksek kalite anlayışı, gıda güvenliği, çevreye ve doğaya saygı, insana yatırım felsefesiyle hareket eden Teksüt, bu yaklaşımlar ışığında üretimini ISO9001 Kalite Yönetim Sistemi, FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, BRC Food ve Helal Gıda gibi yönetim sistemleri ve sertifikaları doğrultusunda gerçekleştiriyor.