Açıklama
ENERJİ VE BESİN ÖĞELERİ |
Teksüt UHT Süt
Teksüt UHT Süt, yüksek sıcaklıkta işlem görmüş süt demektir. Sütün hızlı bir şekilde yüksek sıcaklıklara çıkartılıp 3-5 sn. tutulduktan sonra hızlı bir şekilde soğutulmasıyla elde edilir. Yüksek sıcaklıkta yapılan bu sterilizasyon ile hiçbir zararlı bakteri kalmaz. Ambalajlama sırasında hava ile temas olmadığı için zararlı bakteri gelişimi olmaz. Bu nedenle sütün raf ömrü uzundur. İşlenmiş süt için en önemli koşul; kaliteli, uygun ve standart bir hammadde yani süt kullanılmasıdır. Teksüt UHT Süt için kullanılan sütler AB onaylı çiftliklerden alınmaktadır. Sütün toplanması, taşınması ve işlenmesi çok büyük bir titizlik ve kurallara uyumu gerektirmektedir. İşlenmek üzere Teksüt tesislerine gelen sütler hem toplama merkezlerinde ve taşıma aşamalarında hem de giriş noktasındaki analiz laboratuvarlarında kontrol edildikten sonra üretim hatlarına gönderilir. Teksüt, alanında uzmanlaşmış kadrosuyla modern tesislerinde son teknolojiyi kullanarak ve dünya standartlarındaki hijyen kurallarına uygun olarak müşterilerine en iyi ve en yüksek kalitede süt ve süt ürünleri sunmaktadır. |
|||
ENERJİ VE BESİN ÖĞELERİ | 100 g | 60 g | 60 g için RA* | |
Enerji(kj/kcal) | 240/57 | 597/143 | 7% | |
Yağ(g) | 3 | 7,5 | 11% | |
Doymuş yağ(g) | 2 | 5 | 25% | |
Karbonhidrat(g) | 4,7 | 11,8 | 5% | |
Şekerler(g) | 4,7 | 11,8 | 5% | |
Protein (g) | 2,9 | 7 | 14% | |
Tuz(g) | 0 | 0 | 0% | |
Kalsiyum (mg) | 120 | 300 | %37 | |
Fosfor (mg) | 96 | 240 | %34 | |
Değerler, ortalama bir yetişkinin referans alım düzeyini belirtir. (8400 kJ / 2000 kcal) 1 paketteki porsiyon adedi 4’dür. |