Kapat

UHT YAĞLI SÜT

Teksüt UHT Süt, yüksek sıcaklıkta işlem görmüş süt demektir. Sütün hızlı bir şekilde yüksek sıcaklıklara çıkartılıp 3-5 sn. tutulduktan sonra hızlı bir şekilde soğutulmasıyla elde edilir.

Yüksek sıcaklıkta yapılan bu sterilizasyon ile hiçbir zararlı bakteri kalmaz. Ambalajlama sırasında hava ile temas olmadığı için zararlı bakteri gelişimi olmaz. Bu nedenle sütün raf ömrü uzundur.

İşlenmiş süt için en önemli koşul; kaliteli, uygun ve standart bir hammadde yani süt kullanılmasıdır. Teksüt UHT Süt için kullanılan sütler AB onaylı çiftliklerden alınmaktadır.

Sütün toplanması, taşınması ve işlenmesi çok büyük bir titizlik ve kurallara uyumu gerektirmektedir. Teksüt, modern tesislerinde son teknoloji kullanılarak ve hijyen kurallarına uygun olarak müşterilerine en iyi ve en yüksek kalitede süt ve süt ürünleri sunmaktadır.

İşlenmek üzere Teksüt tesislerine gelen sütler hem toplama merkezlerinde ve taşıma aşamalarında hem de giriş noktasındaki analiz laboratuvarlarında kontrol edildikten sonra üretim hatlarına gönderilir.

Besin Değerleri

Enerji ve Besin Öğeleri 100 ml 250 ml 250 ml için RA*
Enerji (kcal/kj) 55/231 138/580 %7
Yağ (g) 3 7,5 %11
Doymuş Yağ (g) 2 5 %25
Karbonhidrat (g) 4 10 %4
Şekerler (g) 3 7,5 %7
Protein (g) 3 7,5 %15
Tuz (g) 0 0 %0
Kategoriler: Ürün ID: 471