Kapat

UHT YARIM YAĞLI SÜT

Teksüt UHT Süt, yüksek sıcaklıkta işlem görmüş süt demektir. Sütün hızlı bir şekilde  yüksek sıcaklıklara  çıkartılıp 3-5 sn. tutulduktan sonra hızlı bir şekilde soğutulmasıyla elde edilir.

Yüksek sıcaklıkta yapılan bu sterilizasyon ile hiçbir zararlı bakteri kalmaz.  Ambalajlama sırasında hava ile temas olmadığı için zararlı bakteri gelişimi olmaz. Bu nedenle  sütün raf ömrü uzundur.

İşlenmiş süt için en önemli koşul; kaliteli, uygun ve standart bir hammadde yani süt kullanılmasıdır. Teksüt UHT Süt için kullanılan  sütler AB onaylı çiftliklerden alınmaktadır.

Sütün toplanması, taşınması ve işlenmesi çok büyük bir titizlik  ve kurallara uyumu gerektirmektedir.

İşlenmek üzere Teksüt tesislerine gelen sütler hem toplama merkezlerinde ve taşıma aşamalarında hem de giriş noktasındaki analiz laboratuvarlarında kontrol edildikten sonra üretim hatlarına gönderilir.

Teksüt, alanında uzmanlaşmış kadrosuyla modern tesislerinde son teknolojiyi kullanarak ve dünya standartlarındaki hijyen kurallarına uygun olarak müşterilerine en iyi ve en yüksek kalitede süt ve süt ürünleri sunmaktadır.

TSE 1192 UHT Süt Uygunluk Belgemiz için tıklayınız

Besin Değerleri

Enerji ve Besin Öğeleri 100 ml 250 ml 250 ml için RA*
Enerji (kcal/kj) 44/185 109/460 %5
Yağ (g) 1,5 3,8 %5
Doymuş Yağ (g) 0,9 2,3 %12
Karbonhidrat (g) 4,7 11,8 %5
Şekerler (g) 4,7 11,8 %13
Protein (g) 2,9 7 %14
Tuz (g) 0 0 %0
Kalsiyum (mg) 120 300 %37
Fosfor (mg) 96 240 %34
D vitamini (µg) 0,1 0,2 %4
Kategoriler: Ürün ID: 4178